The Hearing House

Related Systems: Ultratherm Xtreme
Architect: Bossley Architects
Project Date: December 2017
Location: Auckland

The Stichbury Bidwill Centre is a state-of-the-art 1000sqm facility featuring therapy rooms, audiology booths, a community meeting room, a family room and a sensory integration room. Construction began in July 2016 and was completed in December 2017.

The Hearing House organisation teaches deaf and hearing impaired children to listen and speak. The lower level contains flexible meeting rooms and staff offices, while therapy rooms and audiology suites are located on the upper level. The new building is linked to the existing house by a glazed gallery which forms the new entry. A new pre-school has been built in the adjacent garden. The extension provides facilities in keeping with the beneficial value of their programme.

SYSTEM DETAILS

RL Base Deck (0.75mm.)
RL Vapour Barrier
RL Roof Board
RL Derbigum Base Sheet
RL Derbigum Derbicolor Top Sheet.