Waitohi Johnsonville Library & Community Hub

Related Systems: Ultratherm Xtreme
Architect: Athfield Architects
Project Date: December 2019
Location: Johnsonville, Wellington

Waitohi, Johnsonville’s library and community hub, supports sustainable city growth and sets a precedent for suburban centres transitioning towards denser ‘town’ centres, consolidating and connecting existing facilities. 

Initiated as a design competition by the Wellington City Council, this project has achieved the following:
Established a community centre for Johnsonville, with the anticipation of accommodating an additional 10,000 residents in the next two decades.
Consolidated various community facilities, including the Johnsonville Library, the Keith Spy Pool (in its current location), the Whānau Manaaki Kindergarten, the Common Ground café, and the Johnsonville transport hub, connecting to Memorial Park.
Expanded the library’s facilities, offering three times the space of the previous footprint.

SYSTEM DETAILS

RL BaseDeck
RL Vapour Barrier
RL PIR Board (80mm)
RL Roof Board
Fibertite SM membrane
Fibertite FB membrane
Fibertite Detail Membrane